سرشاخۀ اصلی پل رود را شکل می دهد و از مرتفع ترین مناطق آن (خشچال و پلهم دشت) سرچشمه می گیرد. این رودخانه از کنارۀ آبادی های میج، لج و کلایه عبور می کند و در جنوب روستای میج، تشکیل شاخه ای واحد به نام پل رود را می دهد.
پیکی، گروه پیکی، شرکت داده پردازان گنجینه اول پیکی، دفتر چاپ و تبلیغات پیکی
یک حوضۀ میان کوهی منحصر به فرد و بسیار کم بارش است و دامنه های شرقی کوه بزابن را زهکشی می کند و در شمال غربی روستای تمل به رودخانۀ پل رود می پیوندد. به دلیل این که این حوضۀ آبریز در میان مجموعه ای از رشته کوه ها قرار گرفته است، میزان رطوبت در آن کم است و چشم انداز متفاوتی را در تمامی منطقۀ پل رود به وجود آورده است. آبادی زورو در کف درۀ آن قرار دارد.
نقشه، نقشه گیلان، نقشه راهنما مشاغل گیلان
این رودخانه از معروف ترین رودخانه های حوضۀ پل رود محسوب می شود. دلیل نام گذاری آن آب پاکیزه و گوارای رودخانه، شکل خاص در این رودخانه (دره ای تنگ و عمیق با دیواره های بسیار پرشیب) و همچنین وجود تندآب ها و آبشارهای موجود در بستر این رودخانه است. علاوه بر این چشمۀ آب منشاء این رودخانه از شهرت به سزایی برخوردار است. آبادی های دلیجان، یاسور، پس کلایه سی در این حوضۀ آبریز قرار دارند. در شرق آبادی مایستان به رودخانۀ پل رود می ریزد. این دره یکی از دره های کانیونی مهم استان گیلان است.
تبلیغات، تبلیغات مشاغل، سایت جامع تبلیغات مشاغل گیلان
در لبزادره جریان دارد. درهای بسیار طولانی و خشک است که بخش بزرگی از مسیر آن از روی تودۀ کوهستانی سماموس کشیده شده است. سرشاخۀ اصلی آن از جنوب قلۀ اصلی سماموس سرچشمه گرفته و با جهت شرقی- غربی امتداد یافته است. یکی از دره های کانیونی پل رود است.
نقشه پیکی، نقشه، نقشه راهنما مشاغل پیکی
از دو شاخۀ اصلی تشکیل شده است؛ شاخۀ شرقی، سموش و شاخۀ غربی، اژدها رودخانه نام دارد. این حوضۀ آبریز از کوه های سماموس، توکه سر، نقاره تله، گیشه تله، ریزینه بن، سی پشت، لجین کی و زبیله گردن سرچشمه می گیرد. معروف ترین آبادی این حوضه، آبادی جؤردشت (جواهردشت) است. آبادی های اسلار، تب توس، گوسفند گویه، مازیگویه، امیرگوابر، دولا گوابر و هرات بر در این حوضۀ آبریز قرار دارند. این رود در غرب آبادی بندبن بنگسر به رودخانۀ پل رود می ریزد.
پیکی، راهنما مشاغل پیکی، بانک مشاغل پیکی
بیشینۀ آبدهی رودخانه در فروردین برابر است با 4/3 متر مکعب در ثانیه و کمینۀ آن در ماه های خرداد و مرداد، 4/1 متر مکعب در ثانیه است. میانگین آبدهی سالانۀ رودخانه 3/2 مترمکعب در ثانیه است. ایستگاه آب شناسی هرات بر در این حوضۀ آبریز قرار دارد. رودخانۀ سموش جهتی شمال غربی دارد.
درباره این سایت